Stephanie Beernaert

Hallo, ik ben Stephanie Beernaert en ik ben 33 jaar oud. Ik ben afgestudeerd als kinderverzorgster en ben al altijd gepassioneerd geweest door paarden. 

Onze buren hadden enkele paarden dus ik was wel al een beetje gewend om met paarden om te gaan. Ik ben te vroeg geboren waardoor ik mindervalide ben. Het is dan ook op aanraden van de dokters dat ik mijn ouders heb kunnen overtuigen om te leren rijden.

Ondertussen heb ik 2 eigen paarden namelijk Quicos en Congo VII. Beide paarden zijn PRE ruinen met een geweldig karakter. Quicos is nu al 6 jaar bij ons. Door mijn lichamelijke beperking was voor mij niet altijd makkelijk om Quicos onder controle te houden. Met vallen en opstaan leerde ik door de jaren heen Quicos steeds beter kennen. Het was mijn droom om wedstrijdruiter te worden. Zo kwamen we bij C&L Dressage terecht en al vanaf de eerste dressuurles klikte het meteen. Ondertussen kan ik alle hulpen al veel beter geven en is het vertrouwen tussen Quicos en mij enorm gegroeid. We zijn ook succesvol op wedstrijd gestart en we hebben al enkele bekers mee naar huis genomen. Ik ben dan ook super trots op de weg die we al hebben afgelegd.

Congo is nu ongeveer 2 jaar bij ons. Congo is rechtsreeks van Spanje naar bij ons gekomen. Eerst heeft Laura hem een tijdje gereden zodat hij zich kon aanpassen aan onze manier van hulpgeving. Congo is een heel braaf maar energiek paard. Het was voor mij in het begin dan ook een beetje aanpassen. Het rijden met Congo gaat ondertussen al heel goed en ik hoop binnenkort ook met hem op wedstrijd te kunnen starten.

Mijn doel is om zo ver mogelijk te geraken in de dressuursport. Ik ben super gelukkig dat ik de stap gezet heb om verder te gaan met paardrijden. De paarden zijn niet alleen mijn hobby maar het rijden helpt mij ook wanneer ik het lichamelijk wat moeilijker heb.

Ik vind de begeleiding van C&L Dressage super goed. Ze kijken niet alleen naar het paard maar ook naar de ruiter en kunnen je heel gericht gaan helpen. Ik had bijvoorbeeld heel veel moeite met doorzitten en ondertussen gaat het doorzitten gewoon vanzelf. Naast de professionele hulp staat het hele C&L Team (zowel Nathalie, Laura, Chabelli als Luc) ook altijd voor mij klaar.

Foto van op het Europees Kampioenschap 2019 in Italiƫ. Laura nam deel met Feuertanz bij de Young Riders waar wij met veel plezier zijn komen supporteren.