Chabelli De Graeve

Wie ben ik?


Ik ben Chabelli De Graeve en ik ben geboren in 2003. Ik studeer Vastgoed aan de Hogeschool Gent. Mensen omschrijven mij als een sociaal persoon. Ook ben ik een echte dierenvriend! Ik ben super graag bezig met paarden zowel met het verzorgen als het rijden van paarden.

Mijn geschiedenis in de paarden...


Net zoals bij mijn zus werd het paardenleven mij vanuit de wieg meegegeven. Toen ik enkele maanden oud was, zat ik al bij mama op haar paard. Samen met mijn zus kregen we onze eerste pony Jumper. Ik was toen 3 jaar oud. Aangezien ik nog jong was, mocht ik nog niet meteen rijden. Ik mocht vooral uitstappen en spelen met onze pony. Toen ik 5 jaar was mocht ik eindelijk op een spelende wijze beginnen met rijden aan de longe. Ik was 6 jaar toen ik mijn eerste wedstrijdje met Jumper reed!  Jumper is nog steeds bij ons en zal onze stal ook nooit verlaten.Vervolgens mocht ik met de pony Chocotof rijden. Choco was een grotere en brave pony. Met Choco rijden was toch al iets serieuzer dan met Jumpertje. Mijn eerste officiĆ«le wedstijden waren met Choco. Ik was toen 9 jaar en had vooral veel fun op wedstrijd. Ik leerde mijn stress spelenderwijs onder controle houden en had als doel dat Choco en ik mooie proefjes reden. Ik weet nog steeds dat ik super trots was toen we de beker van Oost-Vlaanderen wonnen in 2010. 


Ondertussen kreeg ik ook een leuke dressuurpony, namelijk Upperlady C. Upper was de eerste pony waarmee ik echt serieus te werk ging. Upper en ik hadden eigenlijk meteen een super goede klik en het was mijn doel om ooit samen nationaal te kunnen starten. Upper was een lieve merrie, maar had af en toe haar eigen willetje waardoor het rijden (zoals bij iedereen) met ups en downs was. Op wedstrijd behaalden we heel veel ereplaatsen en reden we mooie scores. Zo werden we ook geselecteerd voor het IPK en werden we provinciaal kampioen. Toen ik 12 jaar was, behaalden we mijn grote doel en startten we nationaal. Ik ben super trots dat we ook onze internationale selecties behaalden!  Jammer genoeg werd mijn kleine meisje plots ziek en hebben we onverwachts afscheid moeten nemen van deze topper. We missen Upper nog steeds super hard en ik ben super dankbaar voor alle mooie momenten die ik met deze pony heb beleefd.


Chabelli & Upperlady C
Chabelli & Upperlady C

Toen mijn zus de overstap maakte naar de paarden, nam ik haar pony Kwibbel over. Kwibbel en ik reden in 2017 onze eerste officiele wedstrijd. We reden eerst verschillende regionale wedstrijden met als hoogtepunt onze deelname in Flanders Horse Expo. Daarna startten we nationaal. 

Al snel behaalden we onze internationale selecties en gingen we op internationale wedstrijden. Onze eerste internationale wedstrijd was CDI Lier. We namen ook deel aan CDI Deauville, CDI Nice, CDI Waregem, CDI Le Mans,... . De leukste internationale wedstrijd met Kwibbel was CDI Nice. We wonnen 3x goud op deze wedstrijd en dat was uiteraard een droom die uitkwam! 


Chabelli & Kwibbel
Chabelli & Kwibbel

Op 14-jarige leeftijd begon ik ook met de paarden te rijden. Ik kreeg de kans om met Wolkentraum, Sandro's Diamond en Sandro's Bord de l'eau te rijden. Met Wolkentraum startte ik provinciaal in niveau 2. Ik leerde veel van hem en won verschillende proeven in dit niveau. 


Sandro's Diamond was eigenlijk eerst het wedstrijdpaard van mijn zus. Ik ben haar heel dankbaar voor de kans die ze me heeft gegeven om Sandro's Diamond uit te brengen op wedstrijd.  C&L is one team en dat wordt hier duidelijk bevestigd! Ik maakte met Sandro mijn internationaal debuut bij de junioren. Sandro's Bord de l'eau is nog een groen paardje waardoor Laura en ik alles rustig aan doen. We trainen naar de nationale proeven maar hebben geen haast. Daarnaast heb ik twee nieuwe paarden erbij. Madness is een 6-jarige ruin en komt dit jaar aan de start.  Ook de 8-jarige Syphoria kwam bij ons op stal. Deze merrie kwam in eerste instantie bij ons voor verkoop. Syph is niet gemakkelijkste, maar meteen hadden we een geweldige klik. Ik ben dan ook super blij dat we haar zelf hebben aangekocht en kijk uit naar de toekomst met mijn kanjers!


`