Lessen

Een goede dressuurbasis is essentieel in elke discipline in de paardensport. Het is dan ook ons doel om onze leerlingen een optimale basis aan te leren en daarna samen verder te groeien naar een hoger niveau in de sport. We doen dit op een rustige professionele manier. Op deze manier bieden wij dressuurlessen aan op elk niveau (van leren paardrijden tot internationaal wedstrijden).


Wij hechten heel veel belang aan afwisseling in de training van een paard. We werken met levende dieren die zowel fysiek als psychologisch zich goed moeten voelen om een goede prestatie te kunnen neerzetten. We geven dan ook naast de klassieke dressuur, dressuurgerichte cavalettilessen, longelessen en springlessen zodat de paarden steeds iets anders te doen hebben.

Naast de training van het paard is ook de training van de ruiter essentieel. Paarden zijn heel gevoelige dieren waardoor elke onbewuste inwerking van de ruiter een groot effect kan hebben op de beweging van hun paard. Wij bieden dan ook zitlessen aan zodat onze ruiters kunnen werken aan hun onafhankelijke zit. We kunnen het belang van deze lessen niet genoeg benadrukken.

We hebben reeds ondervonden dat het voor sommige ruiters vrij moeilijk is om de stap te zetten naar de wedstrijdsport. Mensen krijgen vaak te maken met onnodige stress, een gebrek aan zelfvertrouwen, twijfels... Wij geloven in onze leerlingen en we willen hen dan ook op elk vlak helpen. Zo doen wij ook aan wedstrijdbegeleiding. Hoe werkt dit? Wij helpen je met de voorbereiding naar je wedstrijd toe en helpen je bij het losrijden voor de proef maw wij zijn mee aanwezig op de wedstrijd. We hebben gemerkt dat dit een geruststellend effect heeft en we doen dit dan ook met veel plezier! Samen vormen we een hecht team!

Heb je een specifiek probleem in de training van je paard? Is er een bepaalde oefening die echt niet wil lukken? Gaat de opleiding van je jong paard niet zoals je verwachtte? Het gebeurt wel eens dat een combinatie even vast zit doordat er een specifiek probleem opduikt en je niet direct weet hoe het op te lossen. Wij willen je hierbij helpen! Wij geven je enkele lessen (of trainen het paard zelf indien nodig) die gericht zijn op je probleem zodat je daarna weer alleen aan de slag kan!

Naast rijtechnische lessen geven wij ook theorielessen. Deze theorielessen gaan van het behalen van je A of B brevet tot de uitleg waarom iets op een specifieke manier gereden moet worden. Wij hebben zelf al ondervonden dat het begrijpen waarom en hoe een oefening exact moet uitgevoerd worden een enorme hulp kan zijn bij het uitvoeren ervan. Gezien onze jarenlange ervaring en onze behaalde diploma's kunnen wij dan ook effectief voor deze theoretische hulp instaan.

Wij helpen onze leerlingen ook graag met het maken van trainingsschema's, hun planning naar een wedstrijd toe, medische ondersteuning, voedings- en verzorgingsadvies,...

Ons doel is om aan anderen onze passie voor de paardensport door te geven. Bij ons is iedereen welkom en wij helpen je met veel plezier je persoonlijke doelen te bereiken in onze mooie sport!

Neem gerust contact op voor meer informatie.