Nathalie De Craecker

Mijn eerste paardrijlessen kreeg ik van de Poolse dressuurruiter Paul Baranovski.  Deze baatte een manege uit in Heusden en ik had het grote geluk mijn basis bij hem op te kunnen starten.

In mijn tienerjaren kreeg ik van mijn ouders mijn eerste eigen paard.  Deze was een echte schoolmaster.  Met haar reed ik meerdere jumpings, dressuurwedstrijden, jachtritten,...  Ik durf te zeggen dat ik dankzij haar  een fantastische jeugd beleefd heb.

Naast deze fantastische merrie kreeg ik ook de mogelijkheid om verscheidene paarden van vrienden te trainen en uit te brengen op wedstrijd wat opnieuw een positieve impuls was voor mijn ervaring als ruiter.

In de loop der jaren groeide mijn passie voor de paarden en probeerde ik de lat steeds hoger te leggen.  Zo volgde ik stages in het binnen- en buitenland en probeerde ik me zoveel mogelijk bij te scholen waar dit mogelijk was.  Deze bijscholing gebeurde voor de praktijk bij verscheidene toptrainers waar ik 5x per week trainde en voor het theoretisch gedeelte in Syntra en bij Bloso.  Zo behaalde ik mijn initiator, trainer B en trainer A dressuur.  Hierbij gaat men er van uit dat je weet hoe een combinatie ruiter/paard te begeleiden van beginneling tot topruiter, hoe paarden op te leiden en hoe ze samen optimaal te laten presteren.

Ik heb het geluk gehad veel te kunnen trainen en kwalitatief goede paarden te hebben mogen rijden.  Zo behaalde ik menige overwinningen in LRV zwaar 2, regionaal, nationaal jonge paarden,...  

In een later stadium ben ik dan gestart met lesgeven met de nadruk op dressuur aangezien dit de basis is en blijft voor elke tak van de paardensport!  Naast de gewone dressuurlessen waren er ook spring- en zitlessen, gymnastiserende cavalettilessen en lessen specifiek gebaseerd op problemen die combinaties op hun weg tegen kwamen.  Later zijn we nog een stap verder gegaan in het probleemoplossend lesgeven.  Mensen brachten hun "probleempaard" bij ons en samen met hun trachten wij hun weer op het goede spoor te zetten wat in de meeste gevallen zeer positief uitdraaide!

De tijd staat echter niet stil en een nieuw hoofdstuk staat voor de deur!

Het is met gepaste trots dat ik de fakkel nu doorgeef aan mijn dochter(s).  Laura (en later ook Chabelli) start(en) een nieuwe stal vol met frisse ideeën en blakend van enthousiasme.  Gezien het feit dat Chabelli nog wat jong is en Laura ook nog naar de universiteit gaat, zal ik wel nog aanwezig blijven voor de nodige bijstand qua lessen en trainingen tot wanneer zij afgestudeerd is/zijn.

Het voelt super aan te weten dat je kinderen jou dromen delen en willen verder zetten.  Ik hoop dan ook van harte dat zij nog vele grenzen mogen verleggen én dat nog vele mensen kunnen genieten van ons kunnen en onze ervaring!


Winners never quit and quitters never win.