Sanne Terras

Ik ben Sanne en ik ben geboren in 1991. Van kleins af aan had ik de paardenkriebels al beet. Mijn ouders hadden geen kennis van de paardensport dus begonnen mijn eerste lesjes gewoon in een manege. Ik behaalde netjes al mijn brevetten maar na vele jaren lesjes in de manege kriebelde het steeds meer om een eigen paard te hebben.

 Later, rond mijn 18de, mocht ik een paard rijden van een vriendin. We gingen dan samen trainen en namen  ook deel aan verschillende wedstijdjes in de streek. Dit waren voornamelijk spring- en crosswedstijden. Hoewel ik het ook leuk vond om tussendoor eens een dressuurwedstrijd in te plannen.

 Toch bleef het altijd mijn droom om zelf een eigen paard te hebben. In 2015 kocht ik zo mijn eerste eigen paard. Een 9-jarige ruin, Alonso Z. We kochten hem met de bedoeling om met hem verschillende regionale wedstrijden te rijden. Via een vriendin maakte ik hier voor de eerste keer kennis met C&L Dressage. Wij reden verschillende wedstrijden zowel dressuur als springen.
Hoe hard ik ook probeerde te zoeken naar een echte 'klik' met mijn eerste paard, heb ik die helaas nooit gevonden. Het was niet gemakkelijk om dit toe te geven. Zeker niet aangezien hij dat 'eigen paard' was waar ik zolang naar had uitgekeken. Maar goed, soms is het beter zo...


Na enkele maanden zoeken naar een nieuwe match hebben wij een 3-jarige merrie, Elue D'Hetimbet (Coriano Zwartepannenhof X Petilla) gevonden. Ze was juist zadelmak maar super lief. Een echt springertje <3.
Mijn man en ik hadden ons voorgenomen om ons goed te laten begeleiden bij het opleren van Elue. Het klinkt misschien cliché maar een goede basis aan dressuur is echt een goede zaak voor elk paard. Ook voor springers. Omdat wij al een goede ervaring hadden met C&L Dressage leek het ons logisch dat wij terug beroep deden op hen. Als eerste nam Nathalie ons onder de arm. De lessen verliepen prima. Al snel zagen we dat ook Elue snel vooruitgang boekte. Daarom beslisten wij om op een regelmatige basis de lessen in te plannen. Zo kwamen we onder de vleugels van Laura terecht. Tweemaal in de week intensief les van Laura en tussendoor zelf nog ritjes maken. Het was een drukke periode maar hard werk loont! 

 Ondertussen tikte mijn biologische klok. Ik werd zwanger en ook tijdens de zwangerschap konden we rekenen op C&L Dressage. Laura twijfelde geen seconde toen we vroegen of zij regelmatig Elue wou rijden. Op 24 februari 2019 stond de eerste dressuurwedstrijd gepland. Dit was niet met mij (door de zwangerschap was dit een beetje moeilijk), maar onder leiding van Laura. Ik moet misschien ook toegeven dat het enthousiasme van Laura mij niet alleen meer inzichten gaf in dressuur maar ik ben dressuur door haar ook leuker gaan vinden en steeds liever gaan doen.

Nu nemen we nog steeds les van Laura. Ik merk wel hoe breder Elue haar kennis wordt in dressuur, hoe beter ik haar onder controle heb tijdens het springen. Wij hopen dat deze samenwerking nog lang mag duren en wie weet krijgt onze dochter ook haar eerste dressuurlesjes van Laura. 

Wil je meer te weten komen over Sanne? Volg haar dan op instagram en op facebook.