Anke Vermeersch

Mijn naam is Anke en ik ben 18 jaar oud. Ik ben eigenlijk met paarden opgegroeid. Sinds ik 1 jaar oud was, hadden wij al een pony en daarna zijn er steeds paarden bijgekomen. Wanneer ik 7 jaar werd was ik dan ook eindelijk oud genoeg om binnen de LRV te beginnen paardrijden. Ik rijd nu nog steeds LRV wedstrijden bij LRV Lochristi.

 Ondertussen volg ik  al 4 à 5 jaar les bij C&L Dressage. Ik ben begonnen met mijn pony Gitano. Mijn traject met Gitano verliep niet altijd even vlot. Gitano was in het begin een schrikachtige pony die niets liever deed dan de piste rondvliegen met mij. Dit zorgde in het begin voor een moeizame vooruitgang. Dankzij de lessen bij C&L Dressage heb ik wel mijn doel met hem kunnen bereiken. We hebben dat schrikachtige karakter bijna helemaal weggekregen. We hebben ook een aantal prijzen weten te behalen en we maakten de overgang naar de klasse L1. Nu ik hierop terugkijk ben ik heel trots.  Ik zie mijn ponytijd als een geslaagde en vooral liefdevolle periode met Gitano. 

Ik startte bij de paarden toen ik 16 werd. Sindsdien volg ik de lessen met mijn paard Waikiki. Kiki is ook niet altijd even makkelijk maar dankzij de lessen verbetert het rijden elke keer meer en meer. Van een hele les met 'het hoofd in de lucht' komen we nu steeds dichter bij een hele les in volledige ontspanning. Mijn doel is dan ook om hieraan te blijven werken en mijn paard zo ontspannen mogelijk te leren bewegen. 

Naast de lessen omtrent het technische paardrijden zelf, leerde C&L Dressage mij om niet zomaar op te geven wanneer het even minder gaat. Ik heb trots  leren zijn op kleine overwinningen en zo blijf ik gemotiveerd om steeds beter te gaan rijden.

Wil je meer weten over Anke? Volg haar dan op instagram en op facebook.