Eelke Vandenberghe

Hallo, ik ben Eelke. Mijn paard heet Ferrera. 'Ferreratje' voor de vrienden want mijn popje is nogal klein uitgevallen. In schofthoogte dan toch want ze heeft een persoonlijkheid om U tegen te zeggen! 

Ik ben begonnen met rijden toen ik 8 jaar was. De eerste jaren heb ik wat rondgehobbeld op ponyruggen. Mijn pony Beline liet mij alle hoeken van de piste zien maar op een gegeven moment werd ik wat groter en leerde ik hoe ik haar deftig kon rondsturen. Op 16 jarige leeftijd stapte ik over naar de paarden. Ik had namelijk een paard nodig om mijn initiatorbrevet af te leggen want mijn lieve Belinetje kon helaas niet hoog genoeg springen. En zo kwam Lanny op mijn pad. Lanny werd gestald in de Gaverbeek in Waregem waar ik in contact kwam met de eventingsport. Ik had de smaak te pakken en zo heb ik een paar jaar eventing gereden op aspirant niveau.

 Nog een paar jaar verder, na een paardrij-pauze van 6 jaar, kocht ik een heel goed paard, Hylke. Hylke kon fantastisch springen maar onze dressuur liet zwaar te wensen over. En laat dressuur nu net een heel belangrijk onderdeel van een eventingwedstrijd zijn. Zo ging ik op een dag Google te lijf op zoek naar een dressuurstal. En die vond ik! We kwamen terecht bij C&L Dressage. Nathalie leerde ons hoe we een nette dressuurproef konden neerzetten. En dankzij haar lessen klommen we de ladder op van een voorlaatste plaats naar een derde plaats in het wintercriterium in de Gaverranch in Harelbeke. Helaas moest Hylke door een blessure vroegtijdig op pensioen. 

Zo was het dan aan haar opvolgster Ferrera om in haar hoefsporen te treden. Ferrera was nog maar net zadelmak maar met de hulp van Nathalie en Laura wisten we al vrij snel ons eerste bekertje binnen te halen en meerdere prijzen volgden met de jaren. Ook Ferrera heeft nog een vriendinnetje waarmee we binnenkort aan de slag zullen gaan. Mijn droom is om met deze twee vriendinnetjes weer eventing starten. Maar eerst nog even de puntjes op de I zetten! En dat doen we onder de kundige begeleiding van C&L dressage. Zij bekijken elk paard en elke ruiter/amazone individueel, ze geven les op maat aangepast aan de capaciteiten van én ze kijken hierbij naar wat de ruiter/amazone wil bereiken. Wij zien het alleszins helemaal zitten met C&L dressage aan onze zijde!

Wil je meer te weten komen over Eelke en haar paardjes? Volg haar dan zeker op facebook en op instagram.