Zomer 2017

18-10-2017

Het was een drukke zomer voor het hele C&L Team. Zowel provinciale, nationale als internationale wedstrijden stonden op het programma. Naast het volle wedstrijdschema werd er  natuurlijk ook hard getraind op stal met de trainings- en verkoopspaarden. 

Hier enkele hoogtepunten van deze zomer.

Chabelli reed deze zomer wedstrijden met Kwibbel en met Wolkentraum. Met Kwibbel reed ze zowel provinciaal als nationaal pony's en met Wolkentraum reed ze voor de eerste keer een zomerseizoen tussen de paarden (en dus ook volwassenen). Begin juli werden Chabelli en Wolkentraum knap 2e op de WVUR wedstrijd in de Groenhoeve. Heel het seizoen reed deze combinatie naar scores van gemiddeld 66-67%! Ook met Kwibbel was onze jonge amazone heel succesvol. Na een zomerseizoen vol overwinningen op het hoogste provinciale niveau voor pony's, behaalde deze combinatie een zilveren medaille op de Youngsters Cup 2017. Ook op het provinciaal kampioenschap namen ze een beker mee naar huis. 

Chabelli & Kwibbel

Laura had ook een heel drukke wedstrijdkalender met verschillende paarden. 

In juli wonnen Laura en Dance Diabolique een manche van de Maddelin Cup niveau 2 met 70,8%. Ook op het West-Vlaams kampioenschap was deze combinatie succesvol. Ze namen 1 beker en een zilveren lintje mee naar huis en reden naar topscores van bijna 70% in beide proeven. Zo hebben ze dan ook op slechts enkele wedstrijden genoeg winstpunten verzameld om volgend jaar over te gaan naar niveau 3!

Laura & Dance Diabolique

Feuertanz, de dochter van Dance Diabolique mocht dit jaar voor het eerst mee op wedstrijd. Deze Florencio-merrie deed super haar best. Laura en Fi sloten het seizoen af met winst op niveau 3 met 71,2%. Feuertanz wordt nu goed doorgetraind en zal volgend jaar zonder twijfel terug in de wedstrijdring verschijnen. 

Laura & Feuertanz

Ook met Sandro's Diamond reed Laura verschillende wedstrijden.  Eind juli nam deze jonge combinatie in dit niveau deel aan het Belgisch kampioenschap 2017 op het Flanders Dressage Event in Hulsterloo. Hier werden ze knap 5e. Laura en Sandro behaalden ook hun selecties om deel te nemen aan de internationale wedstrijd in Nice. Hier behaalden ze op hun internationale debuut in alle proeven een 2e plaats! 

Laura & Sandro's Diamond

Als laatste maakte Laura met Weltfun haar Young Riders debuut! Heel onverwachts behaalden ze onmiddellijk een internationale selectie. Dit was een van de eerste wedstrijden voor Weltfun. Nu gaat deze combinatie zo veel mogelijk ervaring opdoen in de wedstrijdring en hopelijk volgend jaar het internationale wedstrijdseizoen meerijden. 

Laura & Weltfun

Nina reed met Kiss de wedstrijden op provinciaal niveau. Ze namen bijna elke wedstrijd een lintje mee naar huis en behaalden vele ereplaatsen. Ze reden uiteindelijk naar een 3e plaats in de eerste proef op het West-Vlaams kampioenschap. 

Nina & Flemmish Kiss

Ook Stephanie en Lieselore hadden een druk wedstrijdseizoen. Ze reden allebei de zomerwedstrijden met de onervaren Quickos. Wij zijn super trots op de evolutie die zowel deze ruiters als het paard gemaakt hebben. Dit was voor hun hun eerste wedstrijdseizoen ooit en ze behaalden beide scores tot 69%. Met zo'n scores reden deze meisjes ook naar verschillende ereplaatsen. 

Stephanie & Quickos

Lieselore & Quickos

Sem reed deze zomer met Darco enkele wedstrijden in pony's niveau 2. Sem rijdt nog niet zo lang met Darco. Deze combinatie maakte dus deze zomer hun wedstrijddebuut. Sem en Darco namen meerdere keren de beker mee naar huis! 

Sem & Darco

Ook op de LRV-wedstrijden werd C&L succesvol vertegenwoordigd! 

Anke reed deze zomer haar laatste wedstrijdseizoen met haar pony Guitano. Hun doel was heel duidelijk: genoeg winstpunten behalen om de laatste pony-wedstrijden in L1 te mogen starten. We zijn heel trots te mogen zeggen dat Anke samen met haar pony hun doel bereikt hebben. Na succesvolle wedstrijden in B2 startte Anke haar laatste wedstrijden even goed in L1. Nu gaat Anke over naar de paarden met haar paardje Waikiki. Op hun eerste oefenwedstrijd behaalden ze onmiddellijk al een 2e plaats. Op naar deze winter! 

Anke & Guitano

Anke & Waikiki

Zusjes Jana en Hanne reden tegen elkaar in de proef L2. Hanne behaalde genoeg winstpunten om over te gaan naar het volgende niveau. Voor Jana was dit het eerste wedstrijdseizoen in dit niveau en ook zij reed telkens weer nette proeven. Op naar de wintercriteria! 

Hanne & Inuit

Jana & Carlos

Onze jongste wedstrijdruiter Lotte behaalde deze zomer super goede resultaten met haar pony's!  Met Hartje reed ze verschillende LRV-wedstrijden en behaalde vele goede plaatsen. Ook met Marly ging Lotte eens op wedstrijd en ze behaalde onmiddellijk een 2e en 3e plaats. Nu is deze top amazone goed aan het trainen met haar grote pony Zaza waar ze volgend jaar mee op wedstrijd zal verschijnen. 

Lotte & Marly

Het C&L Team bestaat niet alleen uit wedstrijdruiters, maar ook aan degenen die thuis hard aan het trainen zijn met hun paard of pony! Wij zijn super trots op jullie allemaal.

Deze zomer heeft C&L ook 2 verkoopspaarden op stal. Meer info over deze 2 topmerries kan je vinden bij "Paarden te koop". 


Zo, het zomerseizoen zit er alweer op. Wij kijken alvast uit naar het winterseizoen!! 


XXX


C&L Dressage Team