Mei 2017

31-05-2017

Deze maand stonden er weer leuke wedstrijden op het programma!


Op 2 mei nam het C&L Team deel aan de WVUR-wedstrijd in Marke. Lotte, Nina, Lucca en Eelke reden voor de eerste keer een wedstrijd bij de federatie. Lotte reed met hartje de I.2 proef. Onze 10-jarige topruiter reed haar pony mooi door de ring en wist ondanks de felle wind haar pony heel goed onder controle te houden. Zo liet ze heel mooie stukken zien in haar proef. Lucca, Nina en Eelke hadden in hun eerste proef wat last van stressfoutjes, maar ze herpakten zich sterk in de 2e proef. Nina & Flemmish Kiss namen goud met een monsterscore van 69,6%. Ook Lucca werd knap 4e in een deelnemersveld van 25 ruiters. 


Foto: Nina Lannutti & Flemmish Kiss

Ook Chabelli nam in de namiddag de beker mee naar huis! Samen met Kwibbel reed ze naar een mooie 66%. In de 2e proef behaalde ze nipt een 2e plaats. 

Laura startte voor het eerst met Feuertanz. Het was voor deze mooie merrie de eerste keer dat ze deelnam aan een wedstrijd. "Fi" deed het super! Ze behaalde in de eerste proef een 2e plaats met 68%. In de hoogste provinciale proef slopen enkele foutjes, maar de goede stukken werden goed beloond waardoor ze alsnog een 5e plaats behaalde. 

Foto: Laura & Feuertanz

Op dezelfde dag reed ook Anke met haar pony Guitano naar een knappe 6e plaats in de DB2!

In Mei reden Laura & Chabelli ook een verschillende nationale wedstrijden. Chabelli & Kwibbel worden steeds een betere combinatie in de ring. Ze behaalden deze maand hun selecties om te mogen deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap in juli. Dit is voor Chabelli een droom die uitkomt. Hard werken wordt beloond!

Laura en Sandro wonnen de Young Rider Individuelle met 67%. Hierdoor is hun laatste internationale selectie binnen! 


Foto: Chabelli & Kwibbel

Als laatste gingen we eind deze maand nog eens op WVUR-wedstrijd te Waregem. Laura nam deel met Flemmish Kiss en behaalde een 2e en 4e plaats in een groot deelnemersveld. Ook Lucca reed opnieuw mee. In de eerste proef had onze amazone last van wedstrijdstress, maar in de tweede proef liet ze een nette proef zien! 

Chabelli reed voor de eerste keer met Wolkentraum. Dit was ook de eerste keer dat ze met een paard op wedstrijd ging. Ze maakten nog communicatiefoutjes, maar wat een prachtige combinatie vormen deze twee! 

Laura reed met Dance Diabolique de eerste manche van de Cavalor Cup mee. Het was voor deze vosse merrie al lang geleden dat ze op verplaatsing gereden had, maar daar was niets van te zien in de proef! Ze behaalden een knappe 2e plaats met 69,6%. 


Foto links: Chabelli & Wolkentraum, Laura & Dance Diabolique

Deze maand was dus een drukke wedstrijdmaand! Wedstrijden rijden is onze passie en bij deze willen wij ook onze supporters nog eens extra bedanken! Jullie maken het op wedstrijd gaan nog leuker en het is geweldig om te weten dat jullie in ons geloven!

Nu staan helaas de examens voor de deur en zullen we wat minder op wedstrijd verschijnen. Juni wordt een trainingsmaand met enkele provinciale en nationale wedstrijden. 

XXX

C&L Dressage Team