Maart 2017

28-03-2017

Hier is hij dan: onze allereerste blog met de leukste nieuwtjes van deze maand!


Op 12 maart stond de eerste oefenwedstrijd op het programma. Laura nam deel met Weltfun en Chabelli met Kwibbel. Laura reed voor de eerste keer de St George wat niet zo eenvoudig is met dit goede, maar vrij complexe paard. Ze reden een mooie foutloze rit en kregen lovende commentaar van de jury. Nu nog even doorwerken om de puntjes op de i te zetten en dan is het tijd voor de Young Riders. Chabelli reed voor het eerst een proef met Kwibbel op een 20x60 piste. Ze deed dit super maar nog iets te voorzichtig. Dit seizoen zal deze combinatie starten op het hoogste provinciale niveau en gaan we doortrainen naar de nationale proeven zodat de zusjes samen op wedstrijd kunnen gaan. 

Chabelli & Kwibbel

Op 19 maart nam Laura deel aan een oefenwedstrijd, maar deze keer met Sandro's Diamond. Ook met hem reed ze voor de eerste keer de St George. Sandro is veel sterker geworden dan vorig jaar en dat was ook de jury opgevallen. Hij draafde heel expressief door de ring en kreeg mooie punten. Nu trainen we nog even de kleine foutjes uit de proef en hopelijk zien we Laura binnenkort zowel met Weltfun als  met Sandro in de Young Rider-wedstrijdring verschijnen. 

Nina & Flemmish Kiss

Maaike & Zijmatica

Ook onze leerlingen deden het deze maand fantastisch!  

Eelke reed met haar jong geweld naar een 3e plaats in het wintercriterium en dit in een heel groot deelnemersveld wat dus echt top gereden is!  

Op de LRV gaf  het C&L-team  het beste van zichzelf met verscheidene goede proeven en ereplaatsen:

 Maaike vertrok ziek op wedstrijd maar wist toch de jury te overtuigen en reed naar een geweldige 2e plaats. Haar zus Anke had een week hiervoor ook al héél verdienstelijk gepresteerd met haar pony.

De zusjes Hanne en Jana namen het tegen elkaar op in dezelfde proef. Hanne wist haar goede, maar moeilijke paard ontspannen en foutloos door de ring te rijden. Ook Jana zette een foutloze maar nog net iets te voorzichtige proef neer. 

Nina reed met de door ons gefokte Flemmish Kiss een van haar meest ontspannen proeven tot nu toe (in een binnenpiste) en kon met een zeer tevreden gevoel de ring verlaten. 

Last but not least was er ook nog Lotte die met haar pony Hartje voor de tweede keer LRV startte en een mooie 7e plaats behaalde. 

Hard werken wordt beloond! You go girls! 

Eelke & Ferrera

Hanne & Inuit

Jana & Carlson

Lotte & Hartje

Als laatste hebben we deze maand ook een echte TOP allround D-pony te koop. Esperanza is een ideale recreatie- en wedstrijdpony voor ambitieuze ruiters. Meer informatie vind je hier: ESPERANZA

Zo, dit waren de hoogtepunten van deze maand. Wat kunnen we verwachten in April? Waarschijnlijk een hele hoop wedstrijden want het wedstrijdseizoen gaat van start! Wil je meer gedetailleerd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes bij C&L? Like dan zeker onze facebookpagina!

XXX

C&L Dressage Team