CDIO Hagen 2019

20-06-2019

Van 11 tot en met 16 juni namen Laura en Feuertanz deel aan CDIO Hagen. Ze werden geselecteerd om België te vertegenwoordigen in de nationscup. Ze namen deel in de YR rubrieken die eveneens de allereerste olympic format test waren.

Er was een heel groot en sterk deelnemersveld! Er waren ook 7 jury's waardoor de jurering heel streng maar rechtvaardig was.

Ze reden een goede teamtest waarvoor ze 68.3% kregen. In de tweede test van de nationscup reden ze foutloos naar 69,1. Ze werden in totaal 7e in de nationscup met het Belgische team.In de teamtest wisten ze zich ook te kwalificeren voor de individuele finals op zondag.  Ze reden een top kür op muziek die beloond werd met 71.8% en een 11e plaats!

Wij zijn super trots! Feuertanz deed opnieuw elke dag haar best en wist toch mooi haar mannetje te staan tussen al die topcombinaties. Op deze wedstrijd behaalden ze ook hun laatste selectiescore voor het EK!


Ondertussen kregen we ook het leuke nieuws dat Laura en Fi zijn opgenomen in het VLP Talententeam! Hierdoor krijgen ze onder andere de kans om maandelijks te kunnen trainen bij meervoudig olympisch kampioene Anky Van Grunsven.

Als laatste schoof deze combinatie begin deze maand ook van plaats 156 naar plaats 35 op de wereldranglijst young riders!