CDI Saumur 2019

06-05-2019

Van 2 tot en met 5 mei stond CDI Saumur op het programma. Chabelli kwam aan de start met Kwibbel bij de pony's en Laura nam deel aan de Young Riders rubrieken met Feuertanz. Chabelli ging met een duidelijk doel naar de wedstrijd: ze wou een nette proef neerzetten en het streefdoel was het behalen van 66%. Feuertanz heeft nog niet veel ervaring op dit niveau waardoor Laura zonder verwachtingen naar de wedstrijd vertrok. 

Na een transport van ongeveer 6 uur, kwamen we dinsdag al aan in de stallen van 'Le Cadre Noir'. Wij vinden het enorm belangrijk dat we op tijd aanwezig zijn op internationale wedstrijden. De paarden moeten voldoende de tijd krijgen om te kunnen ontspannen en te kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving. 's Avonds reden we beide paarden nog even los en maakten we een kort wandelingetje in de bossen van Saumur.

Woensdag deden we een eerste training in de wedstrijdring. Beide paarden waren een beetje onder de indruk van de piste. In de namiddag stond de vetcheck voor Feuertanz op het programma. Fi werd 'fit to compete' verklaard wat betekent dat de wedstrijd dan ook echt kan beginnen.

Donderdag startten Laura en Feuertanz de Team Test. Er was een vrij groot deelnemersveld van 17 ruiters. Ze reden een nette test zonder grote fouten en die werd beloond met 69,4%. Met deze score reden ze dan ook naar de overwinning! Chabelli had vandaag nog een trainingsdag en ook Kwibbel werd 'fit to compete verklaard'.

Vrijdag kwam Chabelli aan de start in de Team Test bij de pony's. Kwibbel zag helaas enkele spookjes in de piste. Ondanks enkele spanningsfoutjes liet Chabelli heel goede stukken zien en behaalden ze 64,8%. Laura had vandaag een trainingsdag.

Zaterdag was een drukke dag want zowel Laura als Chabelli kwamen aan de start. Chabelli en Kwibbel reden als eerste. Er was heel veel wind waardoor Kwibbel heel enthousiast was tijdens de proef. Chabelli reed super geconcentreerd en behaalde knap 66,4%. Doel bereikt! Daarna kwamen Laura en Feuertanz aan de start in de YR Individual test. Laura reed iets gedurfder dan donderdag wat dan ook een iets hoger percentage opleverde. Zo behaalden ze brons met 70,3%.

Laura en Feuertanz mochten door naar de finals: de freestyle op zondag. Elke combinatie mag een zelfgemaakte proef rijden op de maat van zelfgekozen muziek. Aangezien de beslissing om deel te nemen aan deze wedstrijd heel last-minute was, had Laura deze kür nog nooit kunnen oefenen. We hebben er ook voor gekozen om de moeilijkheidsgraad vrij hoog te leggen. Dit zorgde uiteraard wel voor een beetje gezonde stress. Feuertanz deed super goed haar best tijdens de proef. Ze was super ontspannen en reed een geweldige kür. Ook de jury's waren overtuigd en zo reden Laura en Fi opnieuw naar de overwinning met een score van 74,2%!


Wij zijn super tevreden van deze wedstrijd! Wat een droomdebuut voor Laura & Feuertanz en ook Chabelli & Kwibbel behaalden hun vooropgesteld doel! Op naar de volgende: CDI Compiegne.