CDI Lier 2018

02-04-2018

Ongeveer een maand geleden reed Chabelli haar eerste internationale wedstrijd: CDI Lier. Al van kleins af aan is Chabelli succesvol in de wedstrijdsport. Ze begon op 8-jarige leeftijd met haar shetlandpony Jumper. Met Choco en Upperlady C behaalde ze tal van overwinningen op provinciaal niveau. Na hun deelname aan het interprovinciaal kampioenschap schakelden Chabelli en Upper over naar het nationaal niveau. Vorig jaar startte ze voorzichtig nationaal met Kwibbel en behaalde al snel haar internationale selecties. Begin maart kwam Chabelli haar grootste droom in vervulling: ze kwam aan de start op haar eerste internationale wedstrijd!

Internationale wedstrijden zijn voor veel ruiters een mijlpaal in hun carrière in de paardensport. Chabelli vertelt hieronder hoe ze de wedstrijd heeft ervaren.

Chabelli: "Mijn droom is in vervulling gegaan. Ik heb een internationale wedstrijd kunnen rijden! Ik kreeg de kans om deel te nemen aan CDI Lier. Mijn zus heeft al aan veel internationale wedstrijden deelgenomen waardoor ik wel al wist hoe zo'n wedstrijd verloopt. Ik heb al veel wedstrijden gereden, maar voor mijn eerste CDI had ik echt heel veel stress. Op zo'n hoog niveau mag je geen fouten meer maken om een goed resultaat te bekomen aangezien er heel streng gejureerd wordt. In de team test en de individual test maakte ik (waarschijnlijk door de stress) enkele foutjes. Kwibbel was ook een beetje onder de indruk van de omgeving. Ondanks de fouten konden Kwibbel en ik ons toch kwalificeren voor de finale: de kür op muziek! Ik vind het super leuk om een kür te rijden. Hierdoor startte ik met veel minder stress en liep Kwibbel heel ontspannen. Zo werd ik uiteindelijk nog 13e in de kür met bijna 67%! Ik ben zo blij dat ik deze wedstrijd heb kunnen rijden. Dit is voor mij nogmaals een bewijs dat als je iets echt wilt en er hard voor werkt, je dromen echt kunnen uitkomen! Nu train ik zo veel ik kan samen met mijn zus en mijn mama. De trainingen werden al goed beloond en ik kijk al uit naar mijn volgende wedstrijden!"