CDI Deauville 2018

27-07-2018

Vorige week namen Chabelli en Laura deel aan de internationale dressuurwedstrijd te Deauville. Voor Chabelli was dit haar tweede internationale wedstrijd met Kwibbel. Laura en Feuertanz maakten hun internationaal wedstrijddebuut bij de Young Riders.

Aangezien het voor Feuertanz de eerste keer is dat ze op wedstrijd ging in het buitenland wisten we niet goed hoe ze op heel dit gebeuren zou reageren. We kwamen dan ook al een dag voor de vetcheck aan zodat de paarden voldoende de tijd kregen om te wennen aan hun nieuwe stalletje.

Donderdag was de vetcheck. Beide paarden waren heel ontspannen en werden zonder twijfel "fit to compete' verklaard. Ze werden dus toegelaten en vanaf vrijdag kon de wedstrijd dan echt beginnen.Chabelli: "Kwibbel en ik reden 3 goede proeven. Ik had Kwibbel goed onder controle en we maakten geen grote fouten. Er was helaas wel 1jury die ons minder punten gaf dan de andere jury's waardoor onze score iets zakte. Ondanks dat juryverschil reden we toch altijd scores tussen de 65-66% en hier ben ik natuurlijk heel blij mee! Het was ook super leuk om nog eens onze kur op muziek te kunnen rijden. Ik had het gevoel dat zowel Kwibbel als ik echt genoten van onze rit op de muziek van James Bond. Ik heb al heel veel zin in onze volgende wedstrijd!"


Laura: "Voor mij was het een heel spannende en emotionele wedstrijd. Feuertanz had de eerste dagen heel veel last van innerlijke stress waardoor ze veel energie verloor. Hierdoor maakten we dure fouten in het galopgedeelte van onze proef. We zijn met 2 atleten in onze sport en we weten allemaal dat dit nu eenmaal kan gebeuren maar het was natuurlijk niet leuk en ik was toch echt wel een beetje teleurgesteld. We konden ons toch nog kwalificeren voor de finale kur op muziek. Fi voelde die dag, heel onverwachts, terug super ontspannen aan. We reden een super goede kur die goed was voor 69,33% en een 3e plaats! Hierdoor konden we onze wedstrijd dan toch heel goed afsluiten!"