CDI Compiègne 2019

20-05-2019

Na een succesvolle wedstrijd in Saumur in het begin van deze maand, namen Chabelli en Laura ook deel aan CDI Compiègne. Voor Chabelli en Kwibbel werd dit hun laatste wedstrijd. Kwibbel werd dit jaar 18 en mag hierna op pensioen. Chabelli wou dan ook extra genieten van haar laatste internationale wedstrijd bij de pony's. Laura nam met Feuertanz opnieuw deel bij de Young Riders. Hier lezen jullie hoe onze twee amazones de wedstrijd beleefden.

Laura: "Ik was super blij dat Fi en ik mochten deelnemen aan deze wedstrijd. CDI Compiègne is al altijd een van mijn favoriete wedstrijden geweest. Er is ook altijd een groot deelnemersveld en sterke concurrentie. Dit maakt het natuurlijk extra spannend. Vrijdag stond de eerste proef op het programma. We waren met 26 ruiters. We reden de Teamtest en behaalden 69,4% en dat leverde ons een 8e plaats op. Ik was heel blij met deze score aangezien ik toch enkele afwerkingsfoutjes gemaakt had. Ik wist dan ook dat er nog meer in zat en dat was motiverend om de volgende proef nog beter te proberen rijden. Zaterdag reden we de Individual. Fi voelde super aan! Ze luisterde super goed en ook ik maakte geen domme fouten. We reden een super goede proef met genoeg power en zonder grote fouten. We kregen 70,2% en behaalden zilver! Ik had nooit gedacht om een podiumplaats te behalen op deze wedstrijd. Wat een topdag! We mochten dan ook door naar de finale kür op muziek. Opnieuw deed mijn paardje super goed haar best. Ondanks één dure communicatiefout behaalden we 72,2% en een 5e plaats. We reden elke dag in de prijzen en stonden 1x op het podium. Het was geweldig dat we de resultaten van in Saumur konden doortrekken naar deze wedstrijd. Feuertanz deed elke dag super goed haar best en gaf me een topgevoel. Haar top karakter blijft mij verbazen! Can't be more proud of her!"


Chabelli: "CDI Compiègne... Wat een wedstrijd! Kwibbel en ik gingen naar de wedstrijd zonder hoge verwachtingen en zonder een specifiek doel. Het enige wat ik wou was genieten van mijn laatste internationale wedstrijd met mijn kleine Kwibsie. Zoals mijn zus al zei is er een groot en sterk deelnemersveld. We waren met 32 ponyruiters en stuk voor stuk waren ze top. De eerste wedstrijddag maakte ik een aantal ruitersfouten waardoor we een niet zo hoge percentages kregen.  Op naar de volgende dag! Op de tweede wedstrijddag was het beter, maakten we geen grote foutjes maar Kwibbeltje was wel al een beetje moe. Toch reden we naar 65.3%. Ik was heel trots op mijn flinke pony! Toen ik besefte dat dit mijn laatste wedstrijdproef met Kwibbel was, werd ik toch wel een beetje stil... Ik kan terugkijken naar heel wat leuke en vooral leerrijke wedstrijden met Kwibbel! Zoals CDIP Nice, waar we drie proeven wonnen! We hebben ook wel eens minder goede wedstrijden gehad maar toch bleven we er altijd voor gaan!Al bij al was CDI Compiègne een mooie, leerrijke en emotionele wedstrijd! Kwibbel en ik gaan thuis nog wat plezier maken. Op naar de volgende wedstrijd bij de paarden!"