April 2017

30-04-2017

Deze maand ging het zomerseizoen van start! 

Laura maakte deze maand haar Young Rider debuut. Sandro is niet van de gemakkelijkste dus vertrokken we zonder verwachtingen op wedstrijd. Ze namen deel aan de Young Rider Individuelle te Maldegem. Boven alle verwachtingen in won deze combinatie de proef met 67%. Hier maakt Laura niet alleen haar droomdebuut, maar haalt ze ook onmiddellijk haar eerste internationale selectie!


Op 4 april namen  onze leerlingen deel aan de LRV dressuurwedstrijd in Melsele. Het C&L Team kwam in 3 proeven aan de start en  nam in 2 van de 3 proeven de beker mee naar huis! In de B2 was Maaike de beste met haar paard Zijmatica. Door haar goede winterseizoen zal ze in het tussenseizoen de overgang maken naar L1. In de L2 won Hanne de proef met Inuit en haar zus Jana werd knap 3e.

Foto: Maaike & Zijmatica

Na een winter hard trainen besloten we heel onverwacht dat ook Chabelli & Kwibbel eigenlijk wel klaar waren voor de nationale ponyproeven. Zo maakten ook zij hun debuut te CDN Heist-op-den-berg. Ze reden een foutloze proef en behaalden een 2e plaats. 

Naast de wedstrijden wordt er ook op stal hard gewerkt. Paarden worden met respect en tijd getraind voor verkoop en voor het zomerseizoen. Zo begonnen we  deze maand met het zadelmak maken van Sandro's M'as-Tu Vue. Dit is een prachtige 4-jarige merrie (Sandro's Diamond x French Kiss x Sandro Hit). Nu wordt Vue rustig aan doorgereden en zal binnenkort te koop verschijnen. Dit is een paard met heel veel potentieel voor de dressuursport en een gouden karakter. 

Vorige maand boden we de mooie allround pony merrie Esperanza te koop aan. Wij zijn heel blij te kunnen melden dat ze een geweldige thuis gevonden heeft. Het meisje had onmiddellijk een klik met de pony en we zijn zeker dat we ze nog veel gaan tegenkomen in de toekomst op wedstrijd. 

Foto: Sandro's M'as-tu vue 

Zoals we eerder al vermeld hebben wil C&L Dressage zich naast het trainen van paarden ook  toespitsen op de verkoop van paarden en pony's. Heb jij hulp nodig bij de verkoop van je paard en wil je dit op een goedkope manier doen? Dan kunnen wij je helpen. Bij ons kan je gratis je paard stallen, het wordt gratis getraind en wij regelen gratis de verkoop. Op deze manier lopen de kosten van de eigenaar niet op en wordt het paard op een correcte manier verzorgd en getraind. Elk paard krijgt een individueel trainings- en voedingsschema. De trainingen gebeuren op een professionele manier door internationale dressuurruiters en gediplomeerde trainer A ruiters. Bij ons vind je paarden en pony's van niveau 0 in de lagere prijsklassen tot het hoogste niveau. Ook recreatiepaarden zijn bij ons welkom. Aarzel niet ons te contacteren voor meer info.

Zo, dit waren de hoogtepunten van deze maand! Like zeker onze facebookpagina om meer up to date te blijven!

XXX


C&L Dressage Team